Over DichtDoek

Het uitwerken van onze dichtdoek beleving heeft een jaar invoel tijd nodig gehad. Het idee en de uitvoering zijn afgelopen weken langzaam echt samen gevallen. Kleine aanwijzingen, spontane opruimwoede en het afsluiten van een periode. Wij hebben beide ons eigen pad gelopen, we hebben beide samengelopen en hebben ons in Dicht Doek samen gevonden.

Het wandelen geeft ons mooie gesprekken en soms ineens komen dan beeld en woord samen. We weten op dat moment wellicht nog niet eens altijd wat er ontstaan is. Dat ontvouwt zich gedurende de uren of dagen erna. Wij willen dit graag met jullie delen, samen een eindje opwandelen.

Onze gedichten en foto’s ontstaan op een spontane natuurlijke manier. De materialen die wij uitzoeken voor de uitvoering zijn ook natuurlijk en liefst gerecycled. 

De eerste dichtplankjes van steigerhout zijn gemaakt uit een etalage vlonder die bij ons bedrijf Woods buiten voor de winkel stond. In mei 2019 ontstond tijdens de wandeling bij de boom op de foto, het gedicht MEI. Het gaat over verandering in de diepste zin. Dat dit gedicht op deze vlonder is terechtgekomen heeft voor Petra een heel diepe betekenis.

inspiratie opdoen

Annemieke is altijd op zoek naar net dat stukje materiaal dat ze wel ergens voor kan gebruiken. Liefst met een verhaal. Haar huis is een klein museum van bijzondere materialen. De eerste echte dichtdoeken zijn gemaakt van oude linnen kozakken broeken. Dat juist een spontaan meegenomen materiaal, nu gebruikt kan worden om zo iets moois van te maken, voelt voor haar alsof er een cirkel rond is.

Het dichtboekje is zelf in elkaar gezet, handmade en op speciaal papier geprint. Het kan heel mooi als decoratie album op een side table getoond worden. Voor ons beiden is dit een klein naslagwerk, het voelt fijn dat we dit zo mogen presenteren.

Wil je wellicht een ander verrassen of misschien jezelf verwennen? Het dichtbericht leent zich daar bijvoorbeeld goed voor, maar je kunt ook het kleine dichtzakje opsturen naar een geliefde persoon. Je kunt dan zelf aangeven of je er graag een authentiek stuk zeep in wilt ontvangen of heerlijk geurende lavendel.

Wij hebben nog veel meer leuke ideeën, maar eerst gaan we deze items met enthousiasme met jullie delen.

Volg ons op Instagram of Facebook  zodat je op de hoogte blijft van onze nieuwe uitvoeringen.

Dichtdoek.nl wordt beheerd door Amadeos Benelux. De bedenkers en creatieve geesten achter Dichtdoek.nl zijn Annemieke en Petra.

Amadeos Benelux
Graanhoeve 17
6846JA ARNHEM

06 200 17 111
info@dichtdoek.nl

IBAN: NL35 INGB 0004 3824 32
BIC: INGBNL2A
KVK: 09140395
BTW: NL 00183 1111 B83